МненияПод ножа

Вече официално: Бюрото за карти за градски транспорт е преместено на ул. „Отец Паисий“

Забравили да уведомят хората

Не зная какво става и аз разбрах от вас, така кметът на Пловдив Иван Тотев отговори на въпрос на Под тепето „кога, как и защо е преместено бюрото за издаване на преференциални карти за масовия градски транспорт от бул „Княгиня Мария Луиза“ и защо хората не са уведомени надлежно“. Градоначалникът увери, че ще провери случая.

По-късно стана ясно, че преместването е станало със заповед на Община Пловдив и новият офиса е ул."Отец Паисий", намира се в самото начало до подлеза при Централна поща и непосредствено преди хотел Одеон. Не стана ясно обаче, защо информацията не е била изпратена до медии, нито защо се  налага службата да бъде преместена в по-малко помещение. Най-вероятно в залисията покрай изборите процесът по разгласяване на преместването е бил забравен и непроконтролиран от страна на отговорните за това служители.

Бюрото се премести заради по-нисък наем, това обясниха пък от фирмата, която все още се занимава с продажбата на карти и отрекоха да са изпълнявали заповед на Общината. Става дума за пазарни отношения. За офиса на бул. "Кн. Мария Луиза" превозвачът плащал 1400 лева месечен наем, а за малкото помещение на ул. "Отец Паисий" наемът е с хилядарка надолу. Картите се издават от фирма "Автобусни превози Пловдив" ЕООД, от където твърдят, че месец по-рано са залепили обявление на витрината на стария адрес.

И преди пред офиса на булеварда, по време на кампания преди старта на учебната година, се извиваха огромни опашки. Сега това ще се случва пред помещението тип „гараж“ на тясната уличка. Днес, вече разбрали от публикацията, хората извиха опашка пред новото бюро. В малкото помещение има три служителки, които издават карти, а чакащите твърдят, че опашката върви бързо.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина