Различни организации се опитват да яхнат недоволните от задържането на д-р Димитров

Под ножа

Пълно неразбиране на закона демонстрираха някои от ораторите на протеста

Съседи и близки на арестувания лекар се разграничиха от част от говорещите пред множеството

Както винаги у нас един гледа сватба, а друг брадва, коментираха пред репортер на Под тепето колеги и близки на задържания с прокурорско постановление за 72 часа д-р Иван Димитров.

Съсед на семейството, който е сред организаторите на протеста, заяви че категорично се разграничава от изявленията на един от ораторите Иван Иванов, който нарече прокурора постановил задържането „мишка“ и напираше да влезе в прокуратурата.

Припомняме, че като председател на движение „Капитан Петко войвода“ Иванов доведе група от десетина свои привърженици на 12 ноември  на върха на Бунарджика, където развяха змена на сепариатистите в Източна Украйна от самообявилата се Донецка народна република.

Ние ще останем тук, казаха колеги и близки на медика и се наредиха на стълбите в подножието на паметника на Майка България на площад „Съединение“. Не искаме да влизаме в Прокуратурата, искаме справедливост и свобода за д-р Димитров, обясниха те.

Юристи в редиците на протестиращите коментираха, че някои от ораторите на протеста показват неинформираност по отношение на действащите закони. Какво значи президентът да помилва д-р Димитров, та той не е осъден, той е невинен до доказване на противното, обясняваше на хората около себе си млад адвокат. „Работа на прокуратурата е да повдига обвинения и да ги докаже в съда. Само съдът определя кой е невинен и кой виновен,“  продължи адвокатът, представил се като съименник на задържания лекар. По думите му, правилната стъпка е да се върви към искане за промяна на закона и явно сега е назрял моментът за това.

Как може да дават думата на депутат от Атака, възмути се възрастна дама от квартала в редиците на протеста пред Второ РУП, когато Павел Шопов взе микрофона и не пропусна да каже, че партията е внасяла 3 пъти предложения за промяна в закона, а той самият писал за последно през 2011-а година.

Гледат да ни яхнат пак, допълва до нея съпругът ѝ Георги Пенчев.

Шествието премина през двата основни булеварда "Васил Априлов" и "Шести Септември" безпроблемно. На кръстовището с бул."Руски" протестиращите се отдръпнаха и освободиха пътя, за да премине автомобил на Пожарната, който чакаше в задръстването с включени светлини и сирени. Протестиращите ръкопляскаха на огнеборците.

Други политици изразиха позиции в социлните мрежи, някои дори са говои да поемта разноските по защитата на медика. „Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог – задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров.“ Това се казва в позицията на евродепутата и зам.-председател на ВМРО  Ангел Джамбазки, публикувана на личната му фейсбук страница.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Различни организации се опитват да яхнат недоволните от задържането на д-р Димитров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.