МненияПод ножа

Развяха знамена на сепаратистите в Източна Украйна на върха на Бунарджика

И действащи политици около флаговете на самообявилата се Донецка народна република

Руският посланик Анатолий Макаров осъди атаката срещу Альоша на честването на 60-годишнината от откриването му

Десетки знамена на сепариатистите в Източна Украйна от самообявилата се Донецка народна република бяха развети на върха на Бунарджика днес, по време на честването на 60-годишнината от откриването на паметника Альоша. Флаговете, разгневили в края на лятото украинския посланик у нас, не направиха впечатление на никого от важните гости, качили се на тепето за русофилското тържество. Знамената на Донецка народна република бяха в ръцете на членовете на движение "Петко войвода", водено от председателя му Иван Иванов. Той и съмишлениците му, накичени с руски и съветски символи , а някои от тях с лика на Путин на гърдите си, позираха гордо и в бойни пози около паметника на Альоша. А около знамената на определената от украинския посланик Микола Балтажи като „терористична и престъпна” Донецка република се въртяха действащи политици, военни и духовници от пловдивската митрополия. Областният лидер на БСП Георги Гергов дори позира за снимка с рокерите русофили Нощни вълци, а до тях се вееше сепаратисткото знаме. На събитието бяха раздавани и листовки с реклама на документалния филм „Донбаска пролет”, както и малки знаменца на самообявилата се Донецка република.  

За честването в Пловдив днес дойде руският посланик у нас Анатолий Макаров. Той остро осъди последната атака срещу Альоша и призова виновните за нея да бъдат подведени под отговорност, а случилото се да не бъде допускано отново. Изразявам дълбокото си възмущение от поредния акт на оскверняване на Альоша. Такива действия са символ на безпаметност и непознаване на историята. Този акт не буди у мен нищо друго освен възмущение, подчерта Макаров. Той заяви, че монументът, който се извисява над главите на всички, е специален. Надявам се смутните 90-те години, когато някои искаха да съборят паметника, са отминали. Това щеше да е престъпен акт, подчерта руският посланик.

Преди речта му Николай Пловдивски отслужи молебен на върха на Бунарджика, а след нея бяха поднесени венци и цветя на паметника на Альоша. Там бяха забелязани и множество млади мъже с голи глави, военни униформи и дори радиостанции, които обявиха че са от войнски съюз „Васил Левски”.  

 

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

19 коментари

  1. СЛАВА НА РУСИЯ !!! ДА ЖИВЕЕ ДОНЕЦКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! ДА ЖИВЕЕ ЛУГАНСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! ДА ЖИВЕЕ НОВОРУСИЯ !!!

  2. Скъсване дипломатическите отношения с Нацистка Украйна !!! Признаване на Донецката Народна Република и Луганската Народна Република !!! Признаване на Новорусия !!!

  3. СЛАВА НА ДОНЕЦКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! СЛАВА НА ЛУГАНСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! ДА ЖИВЕЕ НОВОРУСИЯ !!! ДОЛУ УКРАИНСКИТЕ НАЦИСТИ !!! СЛАВА НА РУСИЯ !!!

  4. Нашите паметници са си наши, вашите русофили са си наши, вашите попове са си наши, вашите ахвицери са наши, всички те са от най-тъпите гъзомийници, на които ние даже и не плащаме – те са добре зомбирани и само ако им наредя и ще пролеят кръвта даже на майките си. Дръжте си ги в училищата, в казармите и в църквите, като им дойде времето, ще ги активирам, заедно с другите дебили и ще направя България един съвременен Гулаг.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина