МненияПод ножа

Пуснаха обществената поръчка за две тоалетни на Чистота на стойност 180 000 лева

Търсените екстри са описани в три страници

Никъде обаче не е предвидено изискване за връзка с НАП, което ще се окаже препъни камък

След като през миналата седмица Община Пловдив оглави класацията на най-големите обществени поръчки в страната (б.авт.: седмична класация на Капитал) с „Облагородяване на централния площад в Пловдив 10.25 млн. лв. без ДДС“, сега е на път да спечели приза за най-атрактивна поръчка по ЗОП. Става дума за пряка надпревара за „доставка на 2 (два) броя автоматизирани, самопочистващи се стационарни тоалетни кабини за нуждите на ОП "Чистота" – гр.Пловдив.“ на прогнозна стойност, без да се включва ДДС от 150 000.00 лева.       

Оферти за станалите известни още преди съществуването си като „златните кенефи за 180 000 лв“ се събират до 9 януари 2018-а година, а отварянето им е планирано за следващия ден в офиса на Чистота от 11 часа. Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.

Критериите за оценка включват стандарти за осигуряване на качеството и екологично управление, но с най-голяма тежест е най-ниската цена и най-бързата доставка. Изисква се гаранционен срок две години на всички компоненти на кабината, и 10 години на конструкцията ѝ. От документите по поръчката се вижда, че търсените екстрите за новите градски тоалетни са в размер на три страници.

Подробно са описани и техническите им характеристики: Плъзгаща се врата от неръждаема стомана, височина 250 см, дължина 200 и ширина 300 см.  И още: вграден умивалник, който да е направен така, че върху него да не могат да се поставят спринцовки; инструкции за ползване на няколко езика; автоматично дезинфекциране и пускане на водата след всеки; авариен бутон и приспособление за инвалиди; инфрачервени сензори за задействане на системите; всичко вътре да е вандалоустойчиво, пожароустойчиво и т.н.

Никъде обаче не е предвидена връзка с НАП, тъй като от изискването за монетен апарат става ясно, че модерните нужници ще са на режима на вендинг автоматите – ще работят с монети от 10 ст.,20 ст., 50 ст., 1 и 2 лева.

Обръщаме внимание на възложителите, че ако не помислят върху решаването на този проблем може да им се наложи да държат мега модерните нужници дълго време на склад или накрая да махнат монетниците.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина