МненияПод ножа

Прокуратурата искала данни от общината за МБАЛ „Св. Мина“

Близо 30 медици от МБАЛ „Св. Мина” присъстваха и протестираха на заседание на Общинския съвет на 1 август

 

5 проверки на икономическа полиция текат в здравното заведение

Списък на решенията на Общински съвет и отпуснатите суми за допълнително и извънредно финансиране са поискали от обвинението

Таня Грозданова

Прокуратурата и Икономическа полиция извършват пет проверки в многопрофилна болница за активно лечение „Св. Мина“ в Пловдив. Това съобщи още на скандалната сесия на Общински съвет преди лятната ваканция д-р Цветан Деведжиев – завеждащ Кардиологичното отделение в здравното заведение.

Припомняме, че предложената за сливане с МБАЛ „Св. Панталеймон“ болница е в тежко финансово положение от години, а специално създадена комисия към Об С – Пловдив изготви доклад, според който управляващите на бившата Първа градска болница са виновни за състоянието й.

На въпрос на Под тепето, „има ли постъпила информация в Община Пловдив и принципала за назначените проверки и искано ли е съдействие от страна на проверяващите“, кметът Иван Тотев отговори, че няма точна информация колко на брой са течащите проверки.

„От Община Пловдив е поискана справка от прокуратурата за допълнителното финансиране на здравното заведение през последните години и ние сме я предоствали,“ уточни кметът Тотев.   

Припомняме още, че след края на сесията, на която решението за вливането на бившата Първа градска в бившата Втора градска болница бе отложено за заседанието на 14 септември, д-р Деведжиев заяви, че е уведомил администрацията за проверките. На срещата между председателите на групите в Общинския съвет и представителите на протестиращатите лекари тогава е бил постигнат консенсус относно „въпроса за разграбването на болницата – казаха било каквото било, каквото каже прокуратурата – това е,“ разказа д-р Деведжиев.

Срещите между лекари и общинари са продължили през изминалата седмица.

Очаквайте подробности по темата с постигнатите договорки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина