Предпоследно: Махат знаменцата само по „Златарска” в Капана

Под ножа

Украсата по другите улици остава, засега

След бурната ответна реакция, която последва от страна на хората в Капана по повод премахването на цветните флагчета, в последния момент се взе ново решение. Първоначално, общината бе категорична, че всички знамена ще бъдат премахнати. Само за няколко часа, обаче, мнозина се противопоставиха и стартираха нова подписка за спасяване на кварталната украса. Та се стигна до момента, в който общинска администрация реши цветните триъгълници да бъдат премахнати само на улица „Златарска”. Над останалите улици в квартала те остават, засега.

 Темата за премахването на украсата от квартала на занаятите раздели хората на два противоположни полюса. Според едни, това е кич, който трябва да бъде премахнат и не подхожда на Капана. Те смятат, че флагчетата закриват фасадите на сградите от груповия паметник на културата. Други пък са застъпници на мнението, че знаменцата създават настроение, не пречат никому и се превърнаха в емблема на артистичното пространство.

Какво ще бъде крайното решение, което предстои да бъде взето, очакваме да разберем.

Споделете ни във:

4 коментара за “Предпоследно: Махат знаменцата само по „Златарска” в Капана

 1. Iskate da se spazvat i ^prilagat zakonite i kato zapo4nat da go praviat revete ….. kakvi art kvartali i rabotilnici bulnuvate , vsi4ko e bar4eta i kapan4eta koito dori trotoarno ne pla6tat …..
  da ne govorim za 6uma ve4er …. tova li vi e kulturata , art vduhnovenieto i kreativnosta ?????
  Pravi sa ot ob6tinata da se mahnat 6tom sa slojeni bez razre6enie
  kakvi sa tezi svoevolia na niakolko art 6vesterki ….????

 2. А защо фондация “СоулСити” ръководена от мамин Колю събира пари и печели от знаменцата? Къде отиват тези пари?

 3. Има ли закон, господа общинари? Има ли.. Или Тотев сам ще се хване в капана си.. 🙂 хи хи
  Знаменцата са незаконни! В Общината нямат нито едно издадено разрешение за поставяне в групов паметник на Културата. Тук не става въпрос за хубаво или не.. ЕХООО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.