МненияПод ножа

Предпоследно: Махат знаменцата само по „Златарска” в Капана

Украсата по другите улици остава, засега

След бурната ответна реакция, която последва от страна на хората в Капана по повод премахването на цветните флагчета, в последния момент се взе ново решение. Първоначално, общината бе категорична, че всички знамена ще бъдат премахнати. Само за няколко часа, обаче, мнозина се противопоставиха и стартираха нова подписка за спасяване на кварталната украса. Та се стигна до момента, в който общинска администрация реши цветните триъгълници да бъдат премахнати само на улица „Златарска”. Над останалите улици в квартала те остават, засега.

 Темата за премахването на украсата от квартала на занаятите раздели хората на два противоположни полюса. Според едни, това е кич, който трябва да бъде премахнат и не подхожда на Капана. Те смятат, че флагчетата закриват фасадите на сградите от груповия паметник на културата. Други пък са застъпници на мнението, че знаменцата създават настроение, не пречат никому и се превърнаха в емблема на артистичното пространство.

Какво ще бъде крайното решение, което предстои да бъде взето, очакваме да разберем.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Iskate da se spazvat i ^prilagat zakonite i kato zapo4nat da go praviat revete ….. kakvi art kvartali i rabotilnici bulnuvate , vsi4ko e bar4eta i kapan4eta koito dori trotoarno ne pla6tat …..
    da ne govorim za 6uma ve4er …. tova li vi e kulturata , art vduhnovenieto i kreativnosta ?????
    Pravi sa ot ob6tinata da se mahnat 6tom sa slojeni bez razre6enie
    kakvi sa tezi svoevolia na niakolko art 6vesterki ….????

  2. Има ли закон, господа общинари? Има ли.. Или Тотев сам ще се хване в капана си.. 🙂 хи хи
    Знаменцата са незаконни! В Общината нямат нито едно издадено разрешение за поставяне в групов паметник на Културата. Тук не става въпрос за хубаво или не.. ЕХООО

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина