МненияПод ножа

Портретите от Сахат тепе отиват в историята

Кметът на „Централен“: Скалите са природна забележителност, а не платно за графити

Всеки, който има желание да се изявява в този вид изкуство, може да се обърне към администрацията, за да му определи място

Таня Грозданова  

Започва пролетното почистване на графити в Пловдив, разбра Под тепето.

Всички места, на които рисунките не трябва да остават са обследвани.  Подготвя се график на Общинското предприятие „Чистота“ за акцията, която ще започне в средата на месец май.

В район „Централен“ почистването ще е съсредоточено първоначално по тепета. Първо ще бъдат премахнати всички графити, след което ще изчезнат портретите на бележити българи от тепето зад Театъра, заяви кметът на района Георги Стаменов.  

„Дълбоко уважавам тези личности, но това не е начинът за отдаване на почит към тях, нито причина да се погазват правилата и законите. Още повече, че  скалите на Дановия хълм са със статут на природна забележителност,“ коментира Стаменов.

Той апелира към  всички творци, които искат да се изявяват чрез този вид улично изкуство, да се обърнат към администрацията. От там ще им бъде определено място за целта. Има вариант, ако запитванията са много, да се изгради и специална стена за графитъри.

В противен случай градът ще заприлича на гето за около 5 години, прогнозира Стаменов.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Браво!. Скалите със средата са природен феномен, ако някои иска да се изживява като художник – да си намери друга форма , защо не отиде да живописва по оградите ха промишлените предприятия, ако му позволят.

  2. Като ни отърва са природна забележителност, иначе не… Природна забележителност ли са скалите на Небет тепе, дето незнайни строители най-необезпокоявано си копаят скалите, без знанението на общинарите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина