Николай Пловдивски напуснал бесен групата с официалните лица на заря-проверката за Съединението

Под ножа

Дръпнали го за ръкава да мине на втори ред в строя, той се обидил и си тръгнал

Защо изчезна Николай Пловдивски от тържествената заря- проверка в деня на Съединението? Отговор на този въпрос започнахме да търсим още вечерта на 6-ти септември. И стигнахме до отговора. Пловдивският митрополит е напуснал бесен церемонията още в началото й, преди словата на кмета и президента. Причината е протоколен гаф, който е на ръба на тежкия скандал. Случилото се остана някак в страни от емоциите на площада, но при преглед на записа на БНТ от церемонията ясно се вижда какво се случва.

Още в началото на събитието владиката застава до областния управител Здравко Димитров на първия ред в групата на официалните лица, както си става по традиция. След това обаче се случва сбутване, тъй като много от политиците напирали да са на челна позиция, та да се виждат по малките екрани, разказват участници в костюмарския строй. Още в първите минути от тържеството от него отпадна единственият човек с църковна одежда, след като представителка на президентството дръпнала за ръкава Николай Пловдивски, за да го позиционира на втория ред в официалната група. На кадрите на БНТ това ясно се вижда. Причината за действията на трудно различимата на записа дама е най-вероятно да бъде освободено място за държавния глава в строя, след като той приемаше военния строй. Това буквално вбесило главата на най-голямата епархия. Митрополитът разменил няколко думи с дамата от президентството, сърдито се врътнал и напуснал площада.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Николай Пловдивски напуснал бесен групата с официалните лица на заря-проверката за Съединението

  1. В случая мисля, че наистина е въпрос на чест и Николай е прав. Къде да стои президентът е следвало да му бъде оказано от неговия екип изначално и това да бъде решено преди церемонията. Все пак Николай е метрополит и трябва да бъде уважаван като такъв. Можеше някое друго, нищо не значещо костюмче да не е на първи ред. Нямаше да е голяма загуба. Не познавам по име почти никой от снимката, което доказва казаното.

  2. МУТРОполитикът Никола Методиев дето не е никакъв духовник още по.малко пък монах щом няма МОНАШЕСКО ИМЕ а кара с даденото му от татенцето комунистически бияч.Барета няма привилегии повече от мюсюлманския или католически или будистки духовници. Да си кюта във винилената Св. Марина и да не се перчи пред всяка камера накичен като коледна елха.

  3. Не съм фен на Николай, но в случая е абсолютно прав. Президентската администрация е пълна с червени калинки, коя от коя по-тъпи и бездарни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.