МненияПод ножа

Никакви багери не дойдоха за магазините зад Пощата

 

Общината разгради обекта и го остави със свободен достъп за скитници и мародери

Таня Грозданова

Освен, че обелиха част от покривната конструкция, направиха дупки на пода тавана и стените, работниците, които трябваше да премахнат преместваемите съоръжения зад Пощата на площад „Централен“, не направиха нищо по събарянето на помещенията.

Няколко дни след акцията собствеността на реститутите е със счупени прозорци, откачени врати, пробит покрив и оставена на природните стихии за доразрушаване.

Липсва врата на тоалетната, изчезнала е и тази на магазина за сувенири. Вратата на оптиката, която преди беше заключена, сега зее отворена и вътре се валят счупени стъкла. Складът на помещението за палачинки е отворен, рафтовете от стените са съборени, а на пода се въргаля телевизор, черпак и ценоразписи.

Иначе загражденията май са оставени за маскировка, че обекта се охранява. А ако някой ден все пак дойде багера, има монтирана химическа тоалетна за човека, който ще работи с негоТака де, няма да ползва тази с разбитата врата, я.

Припомняме, че акцията по премахването започна на 24 ноември. Тогава зам.-кметът Димитър Кацарски, който лично наблюдаваше процеса, заяви, че след разкриване на конструкцията ще се прецени каква техника е нужна за премахването на обекта и се очаква багерът да дойде следобед. Няколко часа по-късно, след като медиите напуснаха площада, работата замря. ч

Едно от определенията, които администрацията ползваше като аргумент за премахването на частните магазини, бе че са "грозни" и неподобават за лице на Европейска столица на културата.

Да търсим ли епитети за сегашната сътворена картина?!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Доста време вече в смотан сайт ПодАльошата се забелязва и ОТКРОЯВА името на журналистката ТАНЯ ГРОЗДАНОВА която за разлика от другите г-ци на Иво третира и разследва и докладва въпроси НАД ДРЕБНОТЕМИЕТО на крафт-бира-тиквеник-капана. Време й е вече да застане самостоятелно -или в рамката на свястна страница като РЕДУТА.БГ на Тони Филипов, д-р (до ония двете Л. Русева и В. Седларска от СливЯн; или СЕГА / ГЛАСОВЕ)- за да се реализира максимално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина