МненияПод ножа

Недовършен хотел в Стария град слага на тезгяха общината (СНИМКИ)

Мазето на изоставената сграда е наводнено

Инвестицията в имота с два входа и 5 нива е зарязана доникъде

Таня Грозданова

Представяме ви поредния имот от поредицата на Под тепето по списъка с емблематични сгради и къщи паметници на културата в централната градска част, които са предвидени за продажба в Програмата за управление на общински имоти за 2018-а година. Предстои документът да бъде разгледан на сесия на Общински съвет на 31 януари.  

Това е апетитен имот на ул. „Стръмна” № 8 „А“, на ъгъла преди да започне Уличката на занаятите в Архитектурно – историческия резерват „Старинен Пловдив“. Имотът е описан в Програмата така: „ПИ 56784.519.61, 5/6 ид. части от 251 кв.м., ведно със самостоятелен обект“.

Попадайки на мястото ще видите реставрирана във възрожденски стил със съвременни материали външна част на голяма и раздвижена сграда. Входовете са два, но единият зее отворен.

Вътрешността на къщата е решена разчупено, напомня на малък сеемеен хотел или хостел. Виждат се 5 нива и ясно личат следите от строителна бригада, която все едно си е тръгнала спешно от обекта. Личи и че мястото е разграден двор – захвърлени боклуци, бутилки и наводнено мазе.

Отключените врати на общински и съсобствени имоти, в които не живее никой, независимо дали са паметници на културата, са достатъчно красноречив символ, който оставаме без коментар.

Ако се ръководим от казаното в коментар за Програмата за управление на общински имоти от ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски, че общината готви за продажба съсобствени имоти, в които притежава по-малка част, то тук ясно личи по описа, че става дума за 5/6 идеални части.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Докато общински имоти („обобществени“ от Начо ДИКТАТУРАТА =“културата“ подигравателно, обезлюдил Стария Пловдив с изселване на омразните му кореняци, бебета и бабета) биват съсипвани от некадърните му заплатаджии, озверелият от лакомия инджИбТ напира за инДженеринк от Арменското към Небета (без асансьор или влакче все още)

  2. Прекрасни условия са създадени от ловки общински заплатаджии преструващи се на мързеливци ама със ДЗАДНИ МИСЛИ за поредното опожаряване. Тогава „едни хора“ ще откупуват празно място за жълти стотинки. Така стана със тютюневите складо… пърдом, със село Тютюнево. Хвала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина