МненияПод ножа

Какво се случва с водоизточниците на Бунарджика?

Читатели сигнализират: Една единствена чешма работи в целия парк

Наш читател сигнализира за нередност, която е забелязал в един от най-предпочитаните паркове за отдих и разходка в Пловдив, този на Бунарджика. Той ни изпрати снимки, на една от чешмите в защитената зелена зона, която не само не функционира, но и е напълно занемарена. На самата плоча, която е поставена на чешмата пише: „Тази чешма е възстановена през 2011 година за пловдивчани и гостите на града от ОП „Градини и паркове“.

Ето какво ни пише Васил Стоименов: „Здравейте. Още със затоплянето на сезона, започнах да извеждам децата си на разходка в Бунарджика. Забелязах, че от всички чешми, не съм сигурен точно колко са, работи само една, тази до паметника на Левски. Изпращам ви снимки конкретно на тази чешма, защото на нея изрично е изписано, че е възстановена от общинско предприятие, а видът е направо покъртителен. Единият кран е счупен, пълна е с листа, предполагам е и запушена, да не говорим, че вода няма. Освен това, на няколко места в парка има стърчащи тръби, предполагам за поливна система, но неработещи. Надявам се това да представлява интерес за вас.“

Припомняме, че още в началото на 2016-та година, от общината заявиха, че се очаква мащабен ремонт на парка, за който бяха отпуснати общо 80 000 лева. В планът се включи реконструкция на алеите, която се осъществи и коства 20 000 лева от общинската хазна. Останалите 60 хиляди по план се разпределиха за възстановяване на водоскоците, езерото с мечката и алпинеуми в Бунарджика. Паркът, обаче, остава сух, без водоскоци, неработеща поливна система и чешми за пловдивчани и гостите на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Двете чешми отстрани на Културен дом Борис Христов също не работят..отдавна! Е, що за сложност е това едни чешми да работят и то през лятото,не стига, че са само тук-там! Некадорници!

  2. Също и на Сахат тепе чешчичката вече не работи от доста месеци! Това е много разочароващо!

  3. прав сте ,господине,сигурно през зимата е имало вода??? Срещу църквата на Мария Луиза има малка градинка с чешмичка…. През цялата зима течеше ,но сега НЕЕЕЕЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина