Италианците от Р.И.П.А. искат склада на Кудоглу да падне, не желаят да го укрепват

Под ножа

Собствениците на най-ценния паметник на културата в Тютюнения град жалят във ВАС предварителното изпълнение на заповедта на Тотев за укрепване на сградата

Няма и помен от обещанията на братя Каральо, дадени преди половин година на обществено събитие

Собствениците на перлата Кудоглу- братята Паоло и Рикардо Каральо обещават, че ще укрепят склада на събитие през октомвриИталианските собственици на склада на Кудоглу искат паметника на културата да падне. Това се разбира от действията на адвокатите на фирма Р.И.П.А., които са обжалвали с частна жалба пред ВАС предварителното изпълнение на заповедта за аварийно укрепване на сградата след пожара през август на кмета Иван Тотев. На практика, целият казус, касаещ бъдещето на най-ценната постройка в Тютюневия град, е във Върховния административен съд. В ПАС вече няма нито един документ по него. Това стана ясно на днешното заседание в Пловдивския административен съд, пред който Р.И.П.А. обжалват заповедта на Тотев за укрепване и възстановяване на склада. Италианските бизнесмени обаче не искат да укрепват аварийно собствеността си, и затова жалят предварителното изпълнение, както повелява Закона за културното наследство при казуси с паметници на културата. А именно, че при издадена заповед за укрепване, то не може да бъде спряно с обжалване на въпросната заповед и трябва да се изпълни преди решението на съда. Съдебното заседание в Пловдив днес бе отложено, тъй като цялата документация по делото е пратена във ВАС. Делото ще бъде насрочено за друга дата в рамките на месец, каза съдия Величка Георгиева.    

Какъв е смисълът да укрепваме днес, като утре може и да събаряме. Така на неюридически език звучат основанията на Р.И.П.А. да обжалват заповедта на кмета, научи Под тепето.

Припомняме, че в края на октомври, на обществено събитие, собствениците на склада Кудоглу братя Каральо обещаха да го укрепят възможно най-скоро. Намеренията за тази градска зона намира нашето одобрение. Още през 2008г. имахме проект за нашите складове, сега сме готови да го преразгледаме, за да постигне той устойчиво развитие, каза един от братята Каральо пред очакващото отговори множество в конферентната зала на „Борис Христов” преди половин година. Братята Рикардо и Паоло увериха, че имат интерес онова, което оцеля от сградите им, да бъде запазено и ще направят всичко по силите си, за да го направят. И обещаха на архитектите от КАБ да укрепят аварийно фасадите веднага, щом получат разрешението да го направят от институциите. Вече имаме план за укрепване, надяваме се на диалог, допълниха италианците. Към днешна дата обаче нито една тяхна дума не отговаря на действията им.

Очаквайте подробности по темата!

Споделете ни във:

7 thoughts on “Италианците от Р.И.П.А. искат склада на Кудоглу да падне, не желаят да го укрепват

 1. Пределно ясно е че влязат ли в ръцете на частници съдбата им е предизвестена, както и се оказа в последствие.
  Дали палежите са били хитър ход от страна на РИПА или пък са отмъщение на откровено престъпната фирма също от италиански нашественици – ПИ ДЖЕЙ ТРЕЙД заради неосъществените им инвестиционни планове за хотела тепърва трябва да се изяснява.

 2. Трябва да се тръгне от времето когато са започнали разпродажбите на складовете. Всъщност онези алчни копелета от БУЛГАРТАБАК са първите за затвора !!!
  Сега тези боклуци естествено са в сянка.
  Продават имоти които въобще не са били за продажба.

 3. Няма ли Омбудсман или сходен да пусне в съда искане за възстановяване на складовете по завещанието на собсвтвеника. То трябва да има върховенство над всички други последващи действия. Ясно и кратко казва, че са дарение за вечни времена на пловдивчани, тоест няма право за продаване на други никога!

 4. Разследвайте кой чиновник стой зад продажбата на даренията на Кудуглу(волята на дарителя е са за вечни времена). И с просто око се вижда ,че складовете за запалени умишлено… лесно е за доказване.Застанета на страната на истината и върнете културното наследство от Кудуглу на града!

 5. Няма сила , която да спре безумията и абсурдите в Пловдив! каза:

  Вече лъсва цялата истина за складовете, беше ясно , че италианските мафиоти и българските им колеги ( от офиц. власт) са в сговор за облагодетелстване на гърба на Пловдив и хората на Пловдив ( Селяндурите да не се чувстват включени ) .

 6. Първо заведете дело срещу тази гад, която е продал дарението на Кудуглу към Пловдивчани на италианците. Това е подигравка с делото на този велик българин. После запорирайте имуществото на италианците до доказването на делото, кой е подпалил складовете. След като се докаже, че е било умишлено, конфискувайте културното наследство и го върнете на града, където принадлежи по воля на истинският му собственик!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.