МненияПод ножа

Инсталацията за биогаз в с. Труд влезе в местния парламент

Като последна точка в последното за годината заседание съветниците ще гласуват декларация по проблема  

В последното заседаниe за 2017-а година в дневния ред на Общинския съвет на община Марица е заложена точка във връзка приемане на декларация в полза на потърпевшото от дейността на Инсталацията,произвеждаща електричество от отпадъци на метри от последните къщи на засегнатото на село Труд. На сесията ще присъстват жители на Труд, които продължават да се оплакват от системно обгазяване при всяко обръщане на вятъра към селото.

От друга страна никой не се свързва с местната инициативна група и не откликва на искането за проби от разливания ферментационен продукт в землището и нивите, за което има експертно становище, че по-скоро вредят и натравят почви и подпочвени води, отколкото обратното. 

Инициативния комитет скоро ще представи още нови и интересни материали около казуса. Следващия протест е насрочен за АМ Тракия с още няколко населени места, потърпевши от работата на Екоминистъра и регионалната Екоинспекция, която според местните предимно имитира дейност и не работи за благото на данъкоплатците от целия пловдивски регион.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина