МненияПод ножа

Хидравлични щипки пращат галерията на Гладстон в миналото

Сградата ще бъде напълно съборена до броени дни

Галерията на Гладстон ще бъде съборена за броени дни. Такива  са очакванията на работниците, които демонтират сградата на терен. Особената конструкция на постройката позволява тя да бъде бутната отвътре. В момента екипите на ГБС отстраняват леките елементи от бившия вече Дом на Дружеството на пловдивските художници с хидравлични щипки, като към края на седмицата се очаква да се пристъпи и към събарянето и на масивния градеж.

Няма повод за притеснение относно опасните материали, които са били използване при изграждането на галерията. Азбестът бе малко. Целият е премахнат и извозен на депо за опасни отпадъци. Хората в квартала няма от какво да се притесняват. Казвам го, защото някои от тях дойдоха да питат на място, коментира бригадирът.

Съвсем скоро теренът на „Гладстон” №32 ще бъде разчистен и подготвен за строителството на нова сграда за култура. Проектът за нея все още не е изготвен. Работниците, които демонтират старата постройка, нямат представа дали след разчистването на терена ще се копае за основите на нова сграда. Ако това се случи има голяма вероятност отдолу да изскочи археология.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина