МненияПод ножа

Българите в Белгия се вдигат на протест

Сънародниците ни, избрали да потърсят реализацията си извън страната, се обявиха официално срещу промениете, които настъпват в Избирателния кодекс. Макар извън пределите на България, те са пълноправни гаджани на репбликата и не желаят да бъдат пренебрегвани правата им като гласоподаватели.

Прилагаме ви отвореното писмо, което получихме от тях, без редакторска намеса.

Народните избранници фронтално срещу демокрацията

Ако някога сме имали илюзията, че народните избранници в 43-тото Народно събрание не работят само и единствено за собствения си политически интерес, а поне малко и за гражданите, последните промени в ИК ни опровергаха.

Промените в ИК от 22ри април 2016г. обслужват само оста ГЕРБ–БСП–ДПС-ПФ. В това народно събрание има минимална опозиция, когато стане дума за заграбване на власт. Малкото гласове на разума са заглушени от многобройния хор на глупостта.

Те решиха да ни заличават от избирателните списъци при негласуване. За възстановяване на гражданските ни права, ще трябва да подаваме молби, болнични или извинителни бележки, независимо дали живеем в България или чужбина;

Те направиха възможно гласуването „за никого“, но този глас се разпределя към големите партии и за него се получава субсидия;

Те направиха гласуването задължително, за да компенсират липсата на доверие в избирателите, които отказват да гласуват доброволно за едни и същи компрометирани лица;

Те отказаха да създадат МИР „Чужбина“, който беше залегнал като обещание в предизборната платформа на ГЕРБ и РБ.

Напротив:

Те направиха практически невъзможно гласуването от чужбина, като отмениха възможността да се откриват избирателни секции извън консулства и посолства. За да не може 2 000 000 български граждани извън граница да им се бъркат с гласовете си в тънките, изборни сметки.

Ние, българите живеещи и работещи в Белгия остро се противопоставяме на тези поредни предизборни трикове!

Тази вечер от 18:00 пред постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел на адрес 49, Square Marie-Louise, 1000 Bruxelles организираме флашмоб срещу приетите вчера промени в изборния кодекс.

Няма да позволим 43-тото Народно събрание да заграби малкото и крехка свобода, която успяхме да извоюваме през последните години.

#ИскамДа Гласувам

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Куките от ГЕРБ са си опекли нещата…мила родна картинка…лешшшшшшшш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина