Златните стават покер столица на Балканите

Под небето

Стартира Eureka Poker Tour край морето
Image title
Златни пясъци става покер столицата на Балканите идната седмица. Край морето ще се проведе турнир от една от най-престижните вериги на Стария континент – Eureka Poker Tour. За надпреварата в казино Интернационал ще се съберат топ играчи от цяла Европа, а за огромния награден фонд, който вероятно ще стигне половин милион лева, ще се борят и куп нашенци. Мегасъбитието е част от веригата на PokerStars.
Специално за турнира пристигат играчи от над 30 страни от цяла Европа. 
Популяризирането на Тексас Холдема у нас превръща страната в атрактивна дестинация за заможни туристи, любители на покера. Всъщност можем да кажем, че вече развиваме покер туризъм, коментираха доволни хотелиери от Златните. Това е един от начините да вдигнем нивото на услугите, добавят хора от бранша.
Самият турнир ще се превърне в нещо като фестивал на удоволствията. Освен покер, се предвиждат игра на голф, яхтинг и късни лъскави партита.
Очаква се всички участници в турнира да пристигнат както с представители на чуждестранни медии, така и със свои гости. Така, за 4 дни курортът ще бъде посетен от над 1000 туристи от възможно най-високата и платежоспособна категория – нещо, което напоследък липсва на българския туристически пазар. Пример за ефекта на туризма с игрална насоченост върху икономическия микроклимат могат да бъдат оборотите от почитателите на спортния покер за регионите на Варна и Бургас в рамките на сезон 2009 възлизащи на над 32 милиона лева.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.