НАРД организира конкурс и ще подпомогне иновативна младежка идея

Под небето

Организаторите ще подкрепят идеи на 15 младежи

Конкурс за иновативна социална идея обявява Националният алианс за работа с доброволци по проект от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. Той е отворен за млади хора на възраст от 14 до 35 години, без ограничения за социалния им и професионален статус. В него могат да се включат и ученици, студенти, безработни младежи с интересни идеи в сферата на социалното предприемачество, работата с уязвими групи и етноси.

Срокът за кандидатстване е до 15 март 2018 година. Желаещите да реализират свой проект за позитивна промяна в Пловдив трябва да попълнят кратък формуляр с въпроси на електронен адрес тук

Организаторите ще подберат 15 младежи с най-иновативни идеи, които в рамките на една година ще развиват и надграждат умения, заедно с експерти от фондация „Национален алианс за работа с доброволци”.

Инициативата е по проект „Младежка социална зона” –  част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“  и цели да осигури на младите хора в Пловдив възможност да проектират и реализират свои собствени идеи в полза на местната общност, уязвими групи, хора от различни етноси и малцинства. Обучителната програма ще даде възможност на одобрените и за частично финансиране при реализация на проектите им.

Повече информация за проекта и програмата, може да откриете на www.starters.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.