Милчо Левиев и Оги Видев откриват празниците на Стария град

Под небето

Рисуват каруци на калдъръма в архитектурния резерват

Срещаме се със Златю, Пиронков, Димовски, Хайтов и Иван Андонов по време на фестивала

Image title
Старият град отново ще е център на Пловдив от понеделник. Стартират празниците на архитектурния резерват, които тази година ще преминат под мотото „Врата във времето“. Фестивалът ще бъде открит с колоритно шествие от Главната до Лапидариума. И с мечтана джаз импровизация- Милчо Левиев и Оги Видев се събират на една сцена в Римския стадион.
Тази година програмата на Празниците е меко казано плътна и пъстра. В афиша са включени много концерти, карнавали, изложби, прожекции, литературни четения, Панаир на занаятите, модни дефилета.

Най-важните акценти са срещите с наследството на големите творци. Ще видим изложбата „Енчо Пиронков и приятели“ в Градската художествена галерия, Димовски и Хайтов ще оживеят в Данчовата къща. Ще си спомним и за големия кинаджия Иван Андонов. На 24-ти от 18ч. в Балабановата къща ще се съберат приятелите на именития режисьор. Очаква се да присъстват Мария Статулова и Стефан Данаилов, а на Римския стадион същия ден ще се прожектира „Дами канят“. Макар и задочно ще се срещнем още с Христо Пеев и арх. Вера Коларова. В рамките на фестивала ще бъдат открити и Дните на музиката в Балабановата къща. Всички къщи в архитектурния резерват ще бъдат отворени и ще посрещат гости.

Занаятчийски панаир ще е в зоната на Хисар Капия, като тази година ще има новости- работилница за хляб, рисуване на каруци, кулинария. Същинският празник е на 28ми, когато ще се проведе ретро парадът „В стъпките на времето” с няколко спирки с различни изненади. В него ще участват артистите от операта, ансамбъл Тракия, Биг бенд и Духовият орхестър. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.