Под небето

Масово велошествие и уроци по моносайкъл на Велофест Пловдив 2013

Image title
Масово шествие, уроци по каране на една гума (моносайкъл), планинско колоездене са само част от инициативите в третото издание на Велофест Пловдив 2013. Той ще се проведе тази неделя, 19 май. Най-мащабното вело събитие в България е с изключително пъстра програма, която включва още фотоизложби, кино прожекция, вечерно колоездене.
Фестивалът се открива в 9.30ч. на Велопарк Пловдив, където ще се проведат демонстрации и обучение по планинско колоездене на клуб „Крива спица“. Масовото велошествие е веднага след това. Лъчът от колоездачи ще тръгне от Братската могила, която е сборен пункт преди двуколесния парад, ще премине през основни пловдивски булеварди, за да завърши в Цар Симеоновата градина.

Важен акцент в тазгодишния фест е благотворителна акция за събиране и даряване на ненужни велосипеди и велосипедни части. Колелата ще бъдат стегнати от майстор Краси Стоицов в неговата велоработилница и в последствие ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение в нашия град. А частите ще бъдат дарени на сдружение ‘Ре-Акт’ и инициативата им за провеждането на велокурс във ВУИ „Ангел Узунов“, гр.Ракитово.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина