Митничари се разграничиха от колегите си Лачева, Димо Боев и Диана Стоянова още през 2011-та

Под лупа

Тогава се упоменаваха връзките им с Кирил Рашков

Image title
Image title
На 21 ноември, 2011-та година, Под тепето публикува декларация на служители на пловдивската митница, с която те се разграничиха от действията на група лица от Митница Пловдив- г-н Димо Боев, г-жа Татяна Лачева и г-жа Диана Стоянова. И трите имена присъстват в появилите се на бял свят днес тефтери на Кирил Рашков, като срещу това на Татяна Лачева има десетки суми, все солидни. Тогава техни колеги излязоха с анонимно писмо, което трябва да е стигнало и до канцеларията на тогавашния финансов министър Симеон Дянков. Ето и текста на декларацията от ноември, 2011г.

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА РАЗГРАНИЧАВАНЕ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ГРУПА МИТНИЧЕСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИТНИЦА ПЛОВДИВ

Във връзка с последните публикации в националните медии и по-специално журналистическото разследване, публикувано във в-к Галерия, излъчено като нюз-банер в телевизия Европа и електронната медия Антикорупция от последната седмица свързана със действията на група митнически служители от Митница Пловдив разобличаваща ги във обвързаност със лица работещи извън закона,  държим да знаете, че служителите от Митница Пловдив категорично се разграничаваме от действията на група лица от Митница Пловдив, г-н Димо Боев, г-жа Татяна Лачева и г-жа Диана Стоянова.
Нашата воля е за нови правила и прозрачност в действията на митническите служители. За нас е приоритет да работим за ограничаване и премахване на корупционните практики в Митница Пловдив. Заявяваме несъгласието си с начина на работа на г-жа Татяна Лачева и създадената около нея група /Димо Боев и Диана Стоянова / на базата на всяване на страх и манипулиране на колеги, граждани и подчинени. Напрежението и тежката атмосфера на работа в Митница Пловдив предхождала публикациите и последвалата обстановка  на жандармерийски похвати за разследване от страна на г-жа Лачева будят сериозни притеснения между служителите на Митница Пловдив. Тежката обвързаност на г-жа Татяна Лачева и създадената група около нея с лица и фирми, работещи извън закона, съпътства дейността им от самото начало на тяхната кариера уронвайки престижа на агенция Митници и в частност Митница Пловдив. Убедени сме, че правовата държава трябва да се управлява с цялата тежест на закона и без двойни стандарти за всеки от нейните служители.
С демократични средства и методи, с действията и поведението си всички ние, честните служители на Митница Пловдив ще покажем, че сме заслужили оказаното доверие и със всички средства ще се противопоставяме на действията на служители с подобно поведение.
гр.Пловдив
21.11.2011                                                                                                                                                                                           Митница Пловдив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.