Новини

Зимните курорти няма да бъдат затваряни

Проверките от страна на Министерството на туризма потвърждават високото ниво на безопасност и сигурност в зимните комплекси

Боровец, Банско и Пампорово са направили сериозни инвестиции, за да отговорят на поставените изисквания заради коронакризата

България няма да затваря зимните си курорти.

„За разлика от голяма част от Европейските страни, които постепенно предприемат стъпки за премахване на рестрикциите от следващата седмица, България въвежда своите ограничителни мерки от 23.30 ч. на 27 ноември 2020 г. и те ще продължат до 21 декември 2020 г., съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването“, съобщиха от министерството на туризма.

Напомня се, че в тях се предвиждат редица ограничения, водещи до социална дистанция, което е доказано най-добрият начин за спиране на разпространението на вируса. „Новите мерки предвиждат преустановяване на посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма и провеждането на групови туристически пътувания, екскурзии с организиран транспорт в страната и чужбина и групови посещения на туристически обекти в страната“, съобщават от ведомството на Марияна Николова.

Още на 21 октомври 2020 г. със заповед на министъра на туризма бяха въведени единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите по повод предстоящия зимен сезон 2020/2021 г. Целта е всички туристически места да имат еднакви практики, с които да се гарантират здравето и безопасността на туристите, а България да защити статута си на здравословна и сигурна дестинация.

Боровец, Банско и Пампорово отговарят на поставените изисквания в резултат на направените от тяхна страна сериозни инвестиции. Проверките от страна на Министерството на туризма потвърждават високото ниво на безопасност и сигурност в зимните комплекси, са категорични от туристическото министерство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина