БългарияНовиниСъдТемида

Васил Божков излиза на свобода

Софийският градски съд замени домашния арест на Васил Божков по т. нар. хазартно дело с парична гаранция. Той ще трябва да плати 130 000 лева, съобщава БНР.

Един от мотивите е, че вече осми месец Божков е с втората по тежест мярка за неотклонение, а делото вече е в съда и той не може да влияе на разследването. Няма опасност и бизнесменът да се укрие или да извърши друго престъпление, а поведението му е безпроблемно, гласят още мотивите на съдия Иван Коев.

Определението на Софийския градски съд обаче не е окончателно и, докато се произнесе по-горната инстанция, Васил Божков остава под домашен арест, който се следи  с електронна гривна.

Божков определи като „справедливо“ решението на съда да замени домашния му арест с парична гаранция Той отрече да е искал промяна на мярката си за неотклонение заради участието си в предстоящите избори. 

Веднага след като чу съдебното определение, Божков отиде в Централната избирателна комисия, за да регистрира листите на партията си „Национално движение „Център““. Той ще води листата за евровота и две листи в изборите за национален парламент – в така наречения „лидерски“ 25-и избирателен район в София и в Пазарджик. Божков обяви своята формация за единствената алтернатива на предстоящите избори:

„Първо, няма да се сдружим с тях, и второ – ще променим това. Не може да бъде така. Законите трябва да се спазват. Не трябва да се грабят хората, не трябва да се грабят фондовете за лично ползване, не трябва да се съсипва държавата в полза на двама души и техните приближени. Ние се различаваме с това – нито могат да ни купят, нито могат да ни уплашат. Ако нямаме мнозинство да управляваме, поне ще можем да разкриваме всичките им престъпни схеми и да им пречим да ги правят“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина