ГрадътЖивотКриминалеНовини

В Пловдив се отбелязва Ден на паметта

Поредица от събития организира украинската общност в града във връзка с втората годишнина от започването на войната в Украйна и Деня на паметта.

Изложба, под названието „Украйна и България – едно сърце на 2 страни“ ще бъде открита в 11 часа Народна Библиотека «Иван Вазов» в Пловдив.

Тази изложба не е само празник на изкуството, но и символ на неделимата дружба, подкрепа и взаимноразбирателство между нашите страни в тези трудни времена. Събрали сме творби на деца от Украйна, за да покажем на света как изкуството може да стане мост между сърцата и културите„, разказа пред Под тепето Наталия Елис, двигателят на украинската общност в града.

Изложбата предлага уникалната възможност да видите света през очите на деца, преживели ужасите на войната.

Организаторите не са подредили картини на участниците от 4 до 16-годишна възраст. Те канят всички желаещи да станат част от това важно събитие, за да видят със собствените си очи и да споделят със света атмосферата на единство и надежда, която носи изложбата.

В 15,30 часа ще се проведе молебен в храма „Св. Димитър Солунски“, а час по-късно ще има бдение със свещи до Катедралния храм „Успение на Св. Богородица“ в Стария град.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина