БългарияЖивотНовини

Threads – новата социална мрежа на Meta, вече е достъпна в България

Социалната мрежа на Meta, създадена като конкурент на Twitter – Threads, вече е достъпна от Европа, както и в България, съобщава Economic.bg.

В четвъртък, късно вечерта, в Instagram профила на Threads беше съобщено, че приложението започва експанзия из страните на Стария континент.

„Нямаме търпение да дадем възможност на все повече хора да се свързват един с друг и да водят разговори“, пишат от социалната мрежа, като уточняват, че от лятото, когато официално стартира в САЩ, приложението е работило за оптимизиране на услугите и днес вече социалната мрежа може да се използва в мобилно приложение и на компютър.

Още през месец юли, когато Meta пусна приложението, то спечели над 100 милиона потребители в САЩ, Обединеното кралство и стотици други страни за по-малко от седмица. Но не и в Европейския съюз. Приложението беше спряно заради „предстояща регулаторна несигурност“, което се смяташе за препратка към Закона за цифровите пазари на ЕС (DMA).

От вчерашното съобщение в профила на Treads обаче става ясно, че вече са премахнати всички пречки за месеците, в които социалната мрежа отсъстваше от Европа.

Изображение: CDN

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина