АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Русофилско дефиле пред паметника на капитан Бураго

В русофилско дефиле се превърна днешното отбелязване на 145-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от османско владичество в Дондуковата градина. На поклонението пред паметника на капитан Александър Бураго се подредиха представители на няколко русофилски организации – Дружество за приятелство с народите на Русия и ОНД, движение Русофили, движение Петко Войвода и други.

Докато в Днипро се опитват да разчистят останките от жилищния блок и да преброят цивилните жертви след руски ракетен удар в украинския град, почетния консул на Русия Георги Гергов, чрез свой пратеници, поднесе венец пред паметника на капитан Бураго. В същия този момент той е поискал и вписване в Търговския регистър на решението за увеличаване капитала в Пълдин Туринвест чрез варненските акции от Панаира.

На церемонията днес присъстваха кметът Здравко Димитров и негови заместници,
областният управител Ангел Стоев, районни кметове, народен представител от БСП,
общински съветници.

Слово по повод годишнината произнесе Стоян Иванов – директор на Регионалния исторически музей в Пловдив. Водещ на събитието бе Златко Павлов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. off topic – към автора и редактора – „чрез свой пратеници“ ??? Правилното е свой пратеник – в ед. число и своИ пратеници в мн. число. Видно от много текстове не само тук, че Й за множествено число е заразно, но моля не се поддавайте; не разваляйте добрите впечатления от сайта Ви с подобни грешки.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина