БългарияНовиниПод обстрел

Руснаци и украинец проникнали в албански военен завод

Има ранени от охраната на предприятието в град Грамши, те са с опасност да изгубят зрението си

Трима чужденци, сред които двама руски граждани и един с украински паспорт, са се опитали да влязат във военен завод в град Грамши в Централна Албания. При намесата на военнослужещите те са напръскали лицата им със спрей и сега двама души от охраната са настанени в болница с опасност да изгубят зрението си. Това съобщи „Ройтерс“, цитирайки албанското министерство на отбраната във връзка с инидента, станал в 17:40 вчера край град Грамши (или Грамш).

Според версията на министерството пазач на военния завод забелязал подозрително поведение на мъж, влязъл на територията и правещ снимки. Военнослужещите забелязали и двама души извън охраняваната зона – мъж и жена, които „придружавали“ задържания. Скоро и те са били задържани, посочиха от албанското министерство на отбраната.

Властите дават данни само за възрастта им и инициали. Порталът AlbaniaDailyNews, позовавайки се на полицията, уточни, че това са 23-годишният Михаил Зорин и 33-годишната Светлана Тимофеева.

Съобщава се още, че по това време от годината албанското крайбрежие на Йонийско море обикновено е посещавано от много руснаци и украинци, но Грамши е на 70 км от плажовете /виж картата/.

Източник: Дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина