Прокуратурата иска постоянен арест за лихваря от Хаджи Хасан махала

Новини Темида

Окръжен съд – Пловдив ще разгледа днес постъпило искане на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 49-годишния лихвар, известен с прозвището Банка Мурду, С. А., неговия брат А. А. и жената, с която той съжителства на семейни начала К. С.

Коя е банка Менду? (ВИДЕО)

Спрямо лихварят са повдигнати обвинения  за това, че:

– без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови и други финансови сделки – отпускане на кредити,като от тази дейност е причинил значителни вреди и е получил значителни неправомерни доходи  – престъпление по чл. 252 ал. 2 във вр. ал. 1  от Наказателния кодекс,

– при условията на продължавано престъпление, в качеството си на данъчно задължено местно физическо лице, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, като е потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП-Пловдив годишни данъчни декларации – престъпление по чл. 255 ал. 3 във вр. ал. 1 т. 2 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

– при условията на продължавано престъпление, в съучастие, като извършител, с А.А., негов брат, е склонявал към проституция други лица, като деянието е извършено с користна цел по отношение на две и повече лица – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

– при условията на продължавано престъпление, като извършител, в съучастие, с А.А., като помагач, и с 43-годишната К.С., също като помагач, е извършил финансови операции с пари, с които е закупил недвижимо и движимо имущество, като е знаел, че парите са придобити  чрез тежко умишлено престъпление –лихварство, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция – престъпление по чл. 253 ал. 4 във вр. ал. 1 вр чл. 26 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

Срещу блат му,  който е на 46 г., са повдигнати обвинения за това, че  като съизвършител с  обвиняемия С. А. – за предоставяне на помещения за полови сношения и блудствени действия и в съучастие като помагач в престъплението – пране на пари.

Като обвиняема за престъплението по чл. 253 ал. 4 – пране на пари, е привлечена и К.С., на 43 г., като помагач на С.А.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Прокуратурата иска постоянен арест за лихваря от Хаджи Хасан махала

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.