АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовини

ПП-ДБ към ГЕРБ: Спрете да копаете, не остана неразкопано!

“ Превръщането от ГЕРБ на т. нар. “първа копка” на нова спортна зала до СУ “Кирил и Методий” в район Западен е политическо събитие и обида към интелекта на пловдивчаните, които живеят в района“, заявяват в позиция от коалиция ПП-ДБ. “Спрете да копаете, не остана неразкопано. Започнете да довършвате копките си.” приканват Николай Гюров, Веселина Александрова и Владимир Славенски от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”.

Ето цялата им позиция:

Продажбата на въздух и фалшиви илюзии е запазена на марка на ПП ГЕРБ, независимо дали се ръководи от Цветан Цветанов, Иван Тотев или някой друг. В момент, в който огромна част от град Пловдив е разкопан без да има яснота кога ще приключат ремонтните дейности, партийните функционери на ГЕРБ продължават да търсят евтина популярност и да правят “първи копки”.

  Самоцелните първи копки и рязането на лентички без да има свършена работа са символ на управленското безхаберие и пълната липса на добри идеи за развитието на Пловдив в партия ГЕРБ. Отиващото си управление на ГЕРБ в града вече разкопа голяма част от районите, Западен, Северен и Южен, и затрудни движението в града до такава степен, че жителите им вече се шегуват, че им трябват летателни апарати, за да се придвижват. Независимо от това кой е кандидатът за кмет или политическият лидер на ПП ГЕРБ, там очевидно е налице фетиш към “първите копки”, копаенето по принцип, без оглед на срокове за завършване на обектите и без да се отчитат неудобствата за гражданите. Не можем да кажем дали причината за фетиша към “първите копки” са корупционни практики или обикновена липса на управленски умения в редиците на ПП ГЕРБ, но със сигурност е едното от двете.

 След “първите копки” и “вторите копки” на ГЕРБ обикновено следва “ремонт на ремонта”, строителен феномен, добре познат на софиянци. Все по-малко вероятният нов мандат на ГЕРБ в Пловдив неизбежно би докарал този софийският феномен “ремонт на ремонта” и в нашия град.

 Загрижени сме за политическото и психическо здраве на съгражданите ни от ПП ГЕРБ, които упорито твърдят, че са наши коалиционни партньори в централното управление, въпреки , че са в режим на постоянна политическа конфронтация с нас, докато си партнират в парламента с ДПС и Възраждане. Затова искаме да им помогнем с идеи за нови “първи копки”, които да станат ключови събития в предстоящата изборна кампания. Предлагаме на ПП ГЕРБ Пловдив следното:

Живописна гледка от Пловдив

 1. Първа копка на писта за излитане и кацане на малки граждански летателни апарати с цел улесняване придвижването на жителите на район Южен, до завършването на ремонтните дейности.

 2. Първа копка на надлези над бул. „Дунав“ и „Голямоконарско шосе“ в участъците на ремонтните дейности, които да поемат трафика до завършването на ремонтните дейности.

 3. Първа копка на нов временен 50-метров олимпийски басейн, който да работи временно до завършването на проекта за басейн Младост, започнат през 2019 г. от кмета Иван Тотев.

 4. Първа копка на временен многофункционален инфраструктурен възел над т. нар. проект “Модър-Царевец”, с терминал за поемане на въздушния трафик от район Южен и паркиране на летателните апарати на жителите на Южен, който да бъде използван до завършването на настоящия проект.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина