Пловдив и Одрин задълбочават отношенията си в търговията, икономиката, науката и културната сфера

Новини

За това се договориха на среща Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и областният управител на Пловдив област Йордан Иванов

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и областният управител на Пловдив област Йордан Иванов обсъдиха двустранните отношения в сферата на туризма, икономическите връзки и културното сътрудничество. Срещата се състоя днес в Областната администрация на Пловдив.

Г-н Иванов и г-н Кюнгерю изразиха готовност да работят за развитие и увеличаване на двустранния поток от туристи. С общите усилия на двете страни трябва да се преодолее негативната тенденция в сектора на туризма, породила се вследствие на пандемията от COVID-19.

Обсъдени бяха и условията за реализиране на турски инвестиции в България, за които в бъдеще Областната администрация на Пловдив област ще съдейства.

Планира се и задълбочаване отношенията в сферата на търговията, икономиката, науката и културното взаимодействие между област Пловдив и област Одрин чрез реализиране на общи инициативи.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.