Новини

Пламен Узунов отново е на разпит в Националното следствие

Източник: Дневник

Секретарят на президента по правни въпроси и бивш директор на пловдивската полиция Пламен Узунов отново е на разпит в Националната следствена служба. Една от причините е опит за унищожаване на единия от трите телефона, които той е използвал през последните две години, съобщава БНТ.

Първият разпит на Узунов бе на 19 юни. Тогава държавното обвинение разпространи първите разговори между него и обвиняемия по разследване за незаконен внос и преработка на отпадъци бизнесмен Пламен Бобоков, като ги уличи в търговия с влияние, но без да повдига обвинения към днешна дата. Тогава Узунов заяви, че няма никакви притеснения, че е разпитан като свидетел и е съдействал на разследващите, на които при обиск в дома му е предал мобилните си телефони.

Сега разследващите съобщават пред държавната телевизия, че Узунов е призован да се яви пред следовател, за да предостави правилните отключващи кодове за два от три мобилни телефона.

В един от телефоните разследващите имат достъп до контакти, файлове, електронни писма и други данни, като е било извършено и възстановяване на изтрити записи. На другите два телефона обаче представените пароли за отключване били грешни. Според разследващите единият от заключените телефони е бил физически манипулиран и повреден. Експертите са го възстановили, за да го активират.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина