КриминалеНовини

Нови обвинения в семейството на осъдения Караджов

Венцеслав Караджов, осъден с доживотна присъда за убийството на родителите си, е замесен в други престъпления, за които се води досъдебно производство. От прокуратурата съобщиха, че днес, 17 май 2024 г., с първоначално действие по разследването – проведен разпит на В.К., е образувано досъдебно производство за евентуално извършено вещно укривателство – престъпление по чл. 215 ал. 1 от Наказателния кодекс, което се води под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив.

Постъпили са данни от Венцеслав Караджов, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си са били продадени два негови имота – вила в с. Дедево, обл. Пловдив, и парцел в гр. Пловдив. Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му.  Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това паричните средства от сделките не били предадени на сина на В.К., а са били задържани от майка му и трето лице. По делото се извършват действия по разследването. 

Днес, 17 май 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив също така е образувала и досъдебно производство за това, че на 16 май 2024 г. В.К. е попречил на органи на властта – полицейски служители, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в гр. Пловдив, за да бъде преведен в затвора за изтърпяване на постановена  доживотна присъда за убийството на родителите си, като се е барикадирал – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс. Няколко часа по-късно, на 17 май 2024 г., В.К. се е предал на органите на реда и в момента се намира в затвора за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина