ГрадътЖивотКултураНовини

„Одисей“ с две награди Гран от фестивала „Стоби“ в Северна Македония  

Спектакълът “Одисей” на Драматичен театър-Пловдив спечели две от четирите големи награди на XIX международния фестивал за антична драма „Стоби“ във Велес, Северна Македония – за Диана Добрева в категорията за най-добра режисура и за най-добър спектакъл. Преди седмица една от най-мащабните и забележителни театрални творби в България през последните години изправи публиката във Велес на крака в нестихващи аплодисменти.

„За Драматичен театър-Пловдив и за мен, като режисьор е огромна чест да получим тези отличия. Благодарим на журито, благодарим на фестивала, благодарим на Велес за тази среща, в която изпитахме радост и любов от срещата с публиката. Вечерта, в която играхме „Одисей” беше изключителна и ме накара да си мисля, че една от големите цели на театъра е да обединява хората”, каза Диана Добрева на церемонията по награждаването.

Спектакълът „Одисей“ е разказ за пътя на човека към себе си, срещу себе си, отвъд себе си, който под режисурата на Диана Добрева органично вплита драматургичния текст на Александър Секулов, в който са използвани стихове от Кавафис, Сеферис и Иван Методиев, музиката на Петя Диманова, сценографията и костюмите на Мира Каланова, хореографията на Деян Георгиев, визуализациите на Петко Танчев.

Спектакълът е създаден за домакинството на град Пловдив като Европейска столица на културата-2019 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина