ГрадътЖивотКултураНовини

Украинско творчество срещу войната и смъртта

Изложба-базар на украинско народно творчество в полза на децата-сираци от руската агресия. Откриване: 18.30, понеделник, 03 октомври 2022, Дом на културата „Борис Христов“

Пламен Асенов

Бебе. Бомба. Къща няма. Мама няма. Тати няма. Мене няма. Нищо няма…..

Нищо няма, щом върху невинните падат бомби. Смъртта им не може да бъде оправдана от геополитически интереси и военни доктрини, от исторически претенции и идеологически манипулации.

През февруари 2022, Русия, Империята на злото, нагло започна война срещу Украйна и провежда ясна политика на геноцид. Русия, Империята на злото, пак показа истинското си лице с атаки срещу мирни жители, с гнусни мародерства, изнасилвания и хладнокръвни убийства на цивилни граждани.

Но хората в Украйна са силни духом, те са по-силни от руските палачи и го показват – не само с успехи на бойното поле, но и с несекващото си чувство за хумор, с великодушието си, с родените от трагедията творчески пориви.  

Малка – но голяма – част от тази човешка сила можем да усетим в изложбата-базар, която представя украинско народно творчество, изработено от майки, деца, вдовици, различни хора, пострадали от руската агресия. Изложбата се провежда под патронажа на украинския Фонд „Народен тил – реабилитация“. Чрез представените творби всеки може да се докосне до най-човешката истина за войната, а също – да намери и закупи „своята“ творба, като така подпомогне украинските деца, останали сираци от войната срещу тях.  

Изложбата ще продължи до 7 октомври, но заповядайте още на откриването:

18.30, понеделник, 03 октомври 2022, Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина