Новини

Кирил Петков поздрави Макрон за победата с пост в Туитър

Министър-председателят на България Кирил Петков поздрави френския президент Еманюел Макрон по повод преизбирането му за държавен глава на Франция.

„Поздравления за преизбирането Ви за президент на Франция, Еманюел Макрон. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с вас в една по-обединена и по-силна Европа“, написа в социалната мрежа Туитър премиерът Петков.

Няколко европейски и световни лидери също поздравиха Макрон за победата му на изборите, които се проведоха през уикенда във Франция, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Новият германски канцлер Олаф Шолц приветства преизбирането на френския президент Еманюел Макрон за втори мандат като знак, че избирателите му са изразили привързаност към Европа. „Моите приветствия и поздравления, драги президент Еманюел Макрон“, написа в Twitter Шолц и добави: „Вашите избиратели изразиха днес силна привързаност към Европа. Щастлив съм, че ще продължим нашето добро сътрудничество“.

Американският президент Джо Байдън: „Поздравявам Еманюел Макрон за преизбирането му. Франция е наш най-стар съюзник и ключов партньор в решаването на глобалните проблеми. Очаквам с нетърпение да продължим нашето тясно сътрудничество, включително по въпросите за подкрепа за Украйна, защитата на демокрацията и борбата с промените в климата„, написа Байдън в Twitter, съощава АП.

Украинският президент Володимир Зеленски : „Поздравления за президента и истински приятел Еманюел Макрон за изборната победа“, написа Зеленски в акаунта си в Twitter. „Пожелавам на Еманюел Макрон нови успехи за доброто на френския народ. Оценявам подкрепата на Франция и съм убеден: предстоят ни нови общи победи! Напред към силна и обединена Европа!“, предаде Ройтерс.

Снимка:Getty Images

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина