АктуалноГрадътЖивотНовини

Какви са предимствата на извънградските къщи?

Във време, когато едно от най-важните неща за хората са спокойствието и простора, все повече излиза на дневен ред въпросът за преместването извън границите на населеното място и намирането на уютно и тихо убежище от трафика и непрестанната динамика на ежедневието.

Пандемията в последните две години също се оказа решаващ фактор, който обърна погледа на живущите в Пловдив към търсене на по-голямо пространство, в което да се чувстват свободни. Именно това е и една от най-отчетливите тенденции на имотния пазар – връщане към живот извън града и предпочитание към къща, а не апартамент за основно жилище.

Пловдив е един от градовете с доста голям потенциал в това направление, тъй като около него има немалко на брой сателитни общини с привлекателен профил за избор на място за живеене. Едни от най-търсените населени места безспорно са селата от Родопската яка, тъй като те по отличен начин съчетават предимствата от близостта до планината и в същото време се намират на по-малко от 10 километра от областния център.

Самостоятелното построяване на къща там обаче, е свързано с някои сериозни препятствия – от намирането на удобен парцел, до преминаването през различни процедурни промени, в случай че той не е пригоден за живеене, разправии с оформянето и поддръжката на двор, изграждането на канализация и др.

Това е и причината да обърнем вниманието си към възможността за избор на извънградски комплекс с къщи, който да съчетава предимствата от предварително регулираните пространства и животът на село. Такъв вариант е Markovo Vita Nova, чието разположение между града и планината, е отличен начин да избягаш от Пловдив, но не и от неговите удобства.

Комплексът предлага много зеленина, детски площадки, както и места за отдих и разходки, проектирани за пълноценното свободно време и почивка на своите обитатели. Напълно изградената пътна инфраструктура дава възможност за лесен и бърз достъп до общността, която от своя страна разполага със собствена канализация, водоснабдяване и трафопост. Към  редицата услуги и удобства може да включим още многобройните паркоместа, достатъчни за всички жители и гости на комплекса; професионална поддръжка на общите части, състояща се от контролиран достъп за всички пешеходци и автомобили; градинар и домакин на пълен работен ден. За максимална сигурност се предвижда и 24 ч. видеонаблюдение.

Проектът предлага просторни и уютни жилищни пространства, с удивителна гледка към величието на планината и любимия Пловдив с две или три спални. Къщите разполагат с прекрасен двор, който включва веранда и озеленена площ. За всяко семейство на разположение са гараж и собствено паркомясто, а инвеститорите представят и възможност за довършване и обзавеждане, спестявайки ценно време, усилия, нерви и средства. Всичко това превръща процеса по закупуване на имот и въвеждането му в готовност за живеене в много по-плавен преход, в който от вас зависи да се нанесете единствено с това, на което държите.

Огледи са възможни в работно време през седмицата и в събота при предварителна уговорка, а най-доброто, което може да направите за себе си и семейството си, е да посетите Markovo Vita Nova на място и не само да помечтаете, а да пристъпите към сбъдване на целите си за нов дом!

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина