Новини

Двама полицаи загинаха в опит да спрат автобус с нелегални мигранти

Двама полицаи – на 31 и 43 години – са загинали тази сутрин в Бургас при опит да спрат автобус с нелегални мигранти, пише БНР.

Малко преди 05.00 ч. тази сутрин, автобусът не спрял последователно на два контролно-пропускателни пункта на „Гранична полиция“, обясни пред БНР Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

Инцидентът станал при последващия опит на полицаите да спрат превозното средство.

Автобусът с турска регистрация возел 47 мигранти. В района на кръговото кръстовище на „Трапезица“ той навлязъл в лентата за велосипедисти, премазал полицейския автомобил, автобусната спирка , павилион и химическа тоалегна.

На място са екипи на полицията, пожарната и линейки. Предстоят следствени действия, които ще бъдат извършени от служители на Националната следствена служба и Прокуратурата.

По първоначална информация няма пострадали мигранти.

Семействата на загиналите полицаи ще бъдат уведомени още днес, допълни той. Няма данни дали шофьорът на автобуса е чужд гражданин.

Катя Христова, която живее до спирката Свидетелка на инцидента сподели пред БНР, че е видяла двама мъже да бягат от катастрофиралия автобус, гонени от полицаи. Предпола, че това са били трафикантите, защото единият казал на другия: „давай да бягаме“ на български.

Друг очевидец разказа, че полицаите бързо са задържали единия от мъжете, но другият е успял да избяга.

Мигрантите не са правили опит да избягат от мястото на инцидента.

Снимка: БНТ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Умът не ми го побира – всеки чужденец може да влезе през държавната ни граница, и то цял автобус, без разрешение, и да прекоси половината страна. Бяха убити служители на полицията. Къде са властите? Ако беше направен атентат в Бургас? Докъде е разследването със самолета, който необезпокоявано кацна преди месеци?
    Искаме отговори, иначе изводите са трагични за положението с националната сигурност на България.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина