Новини

Донев: България няма съучастие във взрива на Кримския мост

България е суверенна държава и в съответствие с Конституцията и законите на страната правителството няма да допусне използването на националната територия за терористични и враждебни действия, които създават рискове за репутацията на държавата и сигурността на българските граждани. Това е категоричната позиция на министър-председателя Гълъб Донев, изразена във връзка с взрива на Кримския мост.

Преди началото на Националното съвещание на МВР днес премиерът Донев заяви пред журналисти, че България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение, отправено официално от руската страна. Министър-председателят отбеляза, че още в неделя е разпоредил на ДАНС да извърши проверка вследствие на появили се в медиите публикации.

Премиерът Гълъб Донев добави, че прокуратурата е уведомена за проверката, която се извършва, както и че за резултатите от нея ще бъдат информирани компетентните органи, имащи отношение към случая.

Министър-председателят отправи апел към медиите да коментират темата с отговорност, тъй като тя създава рискове за националната сигурност на страната ни. „Темата за т.нар. „българска следа“ по случая с камиона е в медийни публикации и апелирам към Вас за отговорност, защото използването на това словосъчетание предполага съучастие“, добави премиерът Гълъб Донев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина