Новини

Замесиха България във взрива на Кримския мост

Камионът, участвал в експлозията, е тръгнал от България

Президентът на Русия Владимир Путин определи взрива на Кримския мост като терористичен атентат. Той твърди, че автори, поръчители и изпълнители на взрива са украинските специални служби.

Кримският мост се взриви

Според председателят на Следствения комитет Александър Бастрикин в организирането на атентата са замесени руски граждани и чужди държави. На среща с него Путин заяви, че без съмнение това е терористичен акт, чиято цел е била разрушаването на критично важна гражданска инфраструктура.

По думите на Бастрикин следователите са установили маршрута на камиона: България – Грузия – Армения – Северна Осетия и Краснодар в Южна Русия, като се смята, че камионът е пристигнал по море от България до грузинското пристанище Поти.

Бастрикин каза още, че вече има заподозрени за атентата, а Владимир Путин е свикал за днес заседание с членовете на националния Съвет за сигурност. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че съвещанието е с постоянните членове на съвета, но не посочи дали сред темите ще бъде взривът на Кримския мост.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина