БизнесНовини

Connect IT идва за втори път в Пловдив на 3 ноември

Събитието, подкрепено от британската IT компания Endava, идва в града на тепетата, за да събере на едно място технологичната общност

Endava си поставя за цел да улесни връзките между технологичните общности в Централна Европа, една от най-важните области, в които компанията работи, както и да създаде платформи за сътрудничество и обмяна на опит за ИТ специалисти.

На събитията от поредицата Connect IT специалисти от компанията ще изнесат лекции под формата на кратки мастър класове, засягайки теми, свързани с разработката на софтуер, тестването и управлението на приложения.

Първото събитие в България ще се проведе в Пловдив на 3 ноември, в Premium Networking Space. Технологичните ентусиасти, които ще участват ще имат възможността да се запознаят с Андрей Данеаса, Главен Data консултант в Endava Румъния с 20+ годишен опит, който ще говори за Cloud Data Warehousing. От българска страна с лекция ще се включи Ивайло Бедров, старши Data консултант от Endava Пловдив, чиято тема е From DataOops to DataOps, но въпреки шеговитото заглавие ще засегне сериозни и важни въпроси от автоматизацията и наблюдението на всички стъпки в процеса на създаване на софтуер в облачна среда.

На ноемврийското издание на Connect.IT в Пловдив темите са свързани с данни в облачна среда. В първата част, посветена на Cloud Data Warehousing, ще можете да научите повече за еволюцията на DWH-системите от on-prem към облака и как изглеждат съвременните облачни DWH решения. Във втората част (From DataOops to DataOps) фокусът е върху това как можем да използваме философията и практиките, познати от DevOps в типични data-сценарии в облака, включително автоматизирано провизиониране на инфраструктура чрез IaC, както и CI/CD за билд и оркестриране на ELT/ETL процеси,“ споделя Ивайло Бедров,

Участието е безплатно, но местата са ограничени и е нужна регистрация на: https://bit.ly/3TfxKZi

Радваме се, че поредицата от събития Connect IT привлича все повече участници и че интересът към темите нараства. Вярвам, че на основата на своята страст към технологиите участниците могат да изградят солидна кариера и да се изявяват в конкурентна и бързо развиваща се среда. Винаги сме поставяли хората, с които работим, на първо място, и полагаме усилия за откриването на нови таланти в местните общности. Тази политика намира израз в нашата обиколка Connect IT. Искаме да предоставим на заинтересованите ценни ресурси и да знания, споделени от експерти в областта, и да улесним обмяната на опит“, изтъкна Дариус Щефан, Мениджър на Endava България, отговарящ за развитието на офиса на Endava в Пловдив.

За Connect IT

Connect IT е концепция, създадена от Endava, която включва поредица от събития, посветени на ИТ общността с мисията за изграждане на силна мрежа от ИТ специалисти от различни области. Освен това чрез Connect IT Endava си поставя за цел да предостави платформа, която да улесни обмяната на опит и най-добри практики в тази сфера.

За Endava

Endava преосмисля връзката между хората и технологиите. Използвайки технологии от следващо поколение, нашите гъвкави, мултидисциплинарни екипи предоставят комбинация от продуктови и технологични стратегии, интелигентни изживявания и инженерство от световна класа, за да помогнат на клиентите да станат дигитални, ориентирани към опита бизнеси, като им помагат в пътуването им от генерирането на идеи до разработване и внедряване на продукти, платформи и решения. Endava си сътрудничи със своите клиенти, като се интегрира безпроблемно с техните екипи, катализира идеите и предоставя стабилни решения.

Endava обслужва клиенти в секторите на плащанията и финансовите услуги, TMT, потребителските продукти, търговията на дребно, мобилността и здравеопазването. Към 30 юни 2022 г. 11 853 служители на Endava обслужват клиенти на място в Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия изток, Северна Америка и Западна Европа и в центрове за доставки в Аржентина, Босна и Херцеговина, България, Колумбия, Малайзия, Мексико, Молдова, Полша, Румъния, Северна Македония, Словения, Сърбия, Хърватия и Уругвай.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина