НовиниСпортСпортен Пловдив

Французинът Артур Казу спечели турнира „Plovdiv cup“

Французинът Артур Казу спечели  15-ото издание на международния турнир по тенис за юноши и девойки  до 18 г. „Plovdiv cup“ след като във финала победи с 4:6 6:3, 6:2 датчанина Холгер Витус Руни.

Двамата талантливи състезатели изнесоха вълнуващ и интересен двубой пред зрителите, изпълнили трибуните на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив. 15-годишният Холгер Руни, поставен под №1 в основната схема на турнира и 28-и в световната ранглиста, спечели първия сет. Артур Кузу, който бе под №2 в основната схема и 36-и в листата на ITF, успя да вземе втория сет. В третата решителна част на мача 16-годишният французин наложи превъзходството си, спечели го, а с това и стана победител в турнира.

Двамата финалисти бяха наградени от председателя на домакините от ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов.

Турнирът  е  от втора категория на календара на ITF и за девета поредна година се провежда с подкрепата на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив и на  техния собственик – пловдивския предприемач доц. д-р Невен Енчев. В тазгодишното му издание участват 128 състезатели от 17 страни, които останаха очаровани от добрата организация на състезанието.

„Радостни сме, че в този турнир се спазва традицията да участват водещи тенисисти от света при подрастващите, както и талантливи български състезатели. Така нашите играчи имат възможността да премерят сили с най-добрите и да израстват в развитието си“, заяви д-р Крумов.

Той припомни, че турнирът стартира от пета категория, е вече е от втора и организаторите със съдействието на община Пловдив правят всичко възможно да получи и първа. В досегашните му издания са участвали състезатели от над 50 държави от всички континенти. Известни спортисти в лицето на Николай Бухалов, Йордан Йовчев и Христо Бонев са награждавали шампионите и призьорите, заяви д-р Георги Крумов.

Утре, на Цветница, ще се играят финалите при девойките. Публиката се надява мачът да бъде също толкова интересен като днешния.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина