БългарияНовиниПод небето

Бедствено положение в Смолянско

Няма достъп до село Мугла, а Селище и Еленска са откъснати заради пропадане на пътя

Бедствено положение е обявено в област Смолян, заради усложнената зимна обстановка.

Затворени изцяло за движение са проходите Пампорово и Превала, през Рожен е концентриран целият трафик, но движението е само с вериги. Има много закъсали автомобили, в това число и товарни, каза областният управител Недялко Славов.

Няма бедстващи хора, а военни от състава на 101-ви Алпийски полк помагат за разчистването на пътищата. От Министерството на отбраната поясняват, че модулът за действие в зимни условия продължава да разчиства с роторен снегорин пътя Смолян – Пампорово – Пловдив от снегонавяванията. Полкът участва и в разчистването на пътя Смолян – Пампорово. Ситуацията там е тежка не само заради обилния сняг, но и заради падналите дървета и камъни.

Според информацията от областна администрация, няма достъп до село Мугла, а Селище и Еленска са откъснати заради пропадане на пътя и активизирани свлачища. Очаква се до часове да се осигури отопление за хотелите и пътят да бъде отворен.

Две общини са без ток, няма селища без вода. Доспат и Борино са без електричество от снощи, заради скъсан 110-киловолтов далекопровод, все още не е възстановено електроподаванетои и екипи на ЕВН работят за отстраняването й. Очаква се до края на деня електричеството да бъде възстановено.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина