Най-гледаната постановка в историята на театъра – мегахитът „Хамлет“ с Бенедикт Къмбърбач за последен път на Филмовите нощи

Нощна смяна

В лятно кино „Орфей“ можете за последен път на Филмовите нощи да видите “Хамлет” тази вечер /четвъртък/ от 21.10 часа . Постановката с Бенедикт Къмбърбач в главната роля държи световния рекорд за най-много зрители на театрално представление.

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE,

Във Великобритания билетите за "Хамлет" бяха разпродадени година преди премиерата. Номинираният за „Оскар" Бенедикт Къмбърбач поема едноименната роля във великата трагедия на Шекспир. Режисирьор е Линдзи Търнър, а продуцент – Sonia Friedman Productions. Билетите за "Хамлет" в лондонския арт център "Барбикан" бяха изкупени буквално за минути след пускането си в продажба – близо година преди премиерата. В България се случи същото – само дни след като стана ясно, че софийските и варненските зрители ще имат шанса да се пренесат в Елсинор чрез Бенедикт, билетите вече бяха на привършване.

Всички, които са гледали Къмбарбач в ролята на датския принц, го определят като блестящ. Самият спектакъл, за който усилено се говореше много преди премиерата, навярно е световното театрално събитие на миналата година – не просто заради безпрецедентния интерес, а най-вече заради великолепната игра на Къмбърбач. До миналата година театралното изкуство бе приемано с по-умерени чувства. До лудостта по "Хамлет" в "Барбикан", на която можете да се отдадете и вие днес в Лятно кино “Орфей”.

Цената на билетите е 10 лв, за студенти, ученици и пенсионери – 8 лв. Може да ги закупите на касата на киното или онлайн  на www.boxoffice.bg.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.