Завръщането към националната кухня е новата кулинарна тенденция

Вкусът на града

Венера Милоска от тиква изработиха карвинг майстори на Националната готварска купа

Image title
Завръщането към националната кухня е новата кулинарна тенденция. Това дадоха да се разбере най-добрите родни готвачи, които се впуснаха в ароматна битка за Националната кулинарна купа, която стартира днес в панаира. Над 5 тона висококачествени продукти достави известна търговска верига за състезанията Претендентите за титлите имат на разположение около 100 артикула, за да сътворят своите шедьоври. Image title
Над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори  участват в най-голямото кулинарно шоу, което ще продължи и на 20 април.

В журито са някои от светилата на световната кулинария- топ гастрономи от Англия, Испания, Италия и Норвегия. По традиция сред най-атрактивните дисциплини е карвингът. Майстори направиха изящни скултури от тиква, моркови, диня и зеле. Сред тях се отличи изящна Венера Милоска от зеле. В битката за най-добър готвач претендентите ще трябва да подготвят вегетарианско ястие, основно блюдо от риба с морски, речни и океански дарове, както и десерт от сирене.

Ути скъса ръкавица преди да започне да готви
Ути скъса ръкавица преди да започне да готви
Сладкарите се конкурират с абстрактни композиции от шоколад, марципан, сметана и плодове.  Пицарите  показват виртуозност в приготвянето и аранжирането на своите изделия, наблюдавани от председателя на  Асоциацията на пицарите в Италия Джовани Мента.

Водещ на състезанието е Ути Бъчваров, който скъса два чифта ръкавици пред Под тепето днес, докато се опитваше да демонстрира умения. Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.