Бира с бял гроздов сок направиха пивоварите от Hills Brewery

Вкусът на града Новини

Пивовари на Hills Brewery направиха лагер бира с бял гроздов сок, която ще е новият лимитиран продукт на марката. Вайнбеере с 6.5% алкохол е произведена от висококачествени български малцове и 16˚P. Към всички суровини на истинската бира, при ферментацията  е добавен в подходящо съотношение и концентрат от бял гроздов сок. На практика част от екстракта за ферментация е от малца а друга част от грозде.

„Имаше дълги часове  в повече от обичайното, преди дрождените клетки да се активират.Но щом започнаха активно да се размножават в новата за тях среда(бленда от малцова и гроздова мъст), всичко започна, както обичайно протича процеса“, споделя Тонислав Йотов – технологът с дългогодишен опит в  пивоварството. След отлежаване от 60 дни, Вайнбеере е една истинска, но различна жива бира, със своя успешно балансиран пети елемент – натурален концентрат от бял гроздов сок.

Ето как я презентира вдъхновителят на варката Гергана Трендафилова – чийто дългогодишен опит във винарството е изворът на експертиза за серията Вайнбеере:

“Характеризира се със златисто жълт цвят с много добър интензитет и богата плътна пяна. Ароматът е изненада от свежа феерия от добре изразени малцови тонове, деликатно съчетани с плодови нюанси и усещане за благоуханни пролетни цветя. Вкусът е изключително комплексен, богат, плътен и мек. С много добра структура, отлично балансиран и с дълъг запомнящ се финал.”

Можете да опитате новото пиво в Hills Brewery Park и Wunderbær – Hills Beer Bar & Shop Пловдив  наливно или в бутилка от 750мл.

От пивоварната съобщават още, че продължава кампанията си за дарения към УМБАЛ – Пловдив. 30% от стойността на всяка бутилка Hills beer – се предоставят за медиците и доброволците от първа линия за борба с Covid-19.

Споделете ни във:

1 коментар за “Бира с бял гроздов сок направиха пивоварите от Hills Brewery

  1. ТРЕПТЯ В СЛАДОСТНО ПРЕДУСЕЩАНЕ ЗА НАСЛАДАТА ОТ ДОМАШНА КРАФТ БИРИЧКА СЪС …

    ЧЕРЕН ГРОЗДОВ СОК

    (Загорка на едро, после подобрена с мътеница; помним айряна с ТИКВЕНИК!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.