ГрадътИзпод тепетоКварталиНовини

Облагородяват централна пешеходна зона в „Тракия”

Ремонтите в най-младия пловдивски квартал продължават и са съобразени с метеорологичната обстановка. В момента строителните бригади извършват подмяна на тротоарната настилка пред един от оживените търговски центрове на улица „Съединение”. Обектът бе инспектиран от кмета на „Тракия” Костадин Димитров и от главния инженер в районната администрация Красимир Еневски.

„Мястото се оформи като своеобразна пешеходна и търговска зона. Последователно работим за разширяване на публичните пешеходни пространства и тяхното облагородяване”, коментира Костадин Димитров.

Той допълни, че „Тракия” е кварталът с най-много велосипедни алеи, а работата за разширяване на зелената система е приоритетна и постоянна.

„След социализирането на парк „Лаута” и превръщането му от пущинак в предпочитано място за отдих и спорт, след изграждането на новия парк „2019” и мащабните залесителни инициативи, в момента на дневен ред е парк „Кан Крум”. Вече направихме първите стъпки за реализирането на проекта. Продължаваме напред”, категоричен е кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Пето ДКЦ е място посещавано ежедневно от много хора. Господин Димитров, надяваме се да обърнете внимание и на инфраструктурата около Пето ДКЦ. На места е трудно да се движат майки с колички инвалиди.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина