КултураНовини

С представянето на втората част от книжната поредица „Великите европейци“ приключва програмата на Пловдив чете 2020

Премиерата на дългоочакваната втора част от книжната поредица „Великите европейци“ ще бъде на 29 октомври, четвъртък, от 18 часа, в Първо студио на Радио Пловдив.

Тя е част от програмата „Пловдив чете“ и е сред културните събития, организирани и подкрепени от Радио Пловдив по случай неговата 65-годишнина.

Втората част на „Великите европейци“ включва 45 литературни портрета на най-значими личности от Стария континент – от Сафо до Джон Ленън. Тя започва с разговор за любовта, като докосва житейския път на Сафо, прочутата гръцка поетеса от 7 век пр. н.е. И свършва с няколко страници за Джон Ленън, човекът, който без време отиде да се пързаля през Вселената, въпреки че обеща никога да не си тръгва от любовта на този свят.

Побрани в почти необятното време от 28 века, в книгата са представени и други значими фигури, изградили европейската история, дух и култура. Книгата ще бъде представена от известния български преводач, критик и журналист Георги Ангелов. В срещата ще участват авторът Пламен Асенов и художникът Александър Гьошев.

Така че заповядайте с маски на лицето и огнено любопитство в душата за поредната – но напълно нова – среща с „Великите европейци“.

Още по темата вижте в Капана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Уважаеми „Под тепето“,
    Ясно, че за кликове в сайта им, но редовното препращане към „Капана“ е супер дразнещо разиграване. Копирайте им и пропуснатите няколко изречения и пишете „източник – Капана“. Още по-добре ако тази самовашасивътрешнопонятнамедийнасимбиоза приключи с нормално за аудиторията Ви обединяване. И без това авторите са ясни.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина