АртГрадътКултураНовини

Правят музикален мост „Лондон-Виена-Пловдив“ в АМТИИ

Четиридневно синкретично културно събитие със заглавие „Pontubis Artis – Мостове на изкуството“ започва в първия ден на следващата седмица. Проектът е финансиран от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година. Осъществява се с ценната подкрепа на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и ще се проведе в сградата на Академията на ул. „Тодор Самодумов“ № 2 в Стария град.

Организатор е фирма „Хайлевел Саунд“, по авторска идея и концепция на известния български цигулар с международна кариера – проф. д-р Евгений Шевкенов. Трудно е да бъдат изброени всички артистични достижения на проф. Евгений Шевкенов като брилянтен цигулар, диригент, музикален възпитател, ментор, артистичен директор на музикални форуми, носител на множество национални и международни награди, удостоен са почетното звание “Професор “ от Министерството на културата и с декрет на президента на Република Австрия през миналата година.

Между 26 и 29 юни (понеделник-четвъртък) актуалното издание на музикалния мост „Лондон-Виена-Пловдив“ ще включва майсторски класове, семинар, представяне на книга и концертни прояви, с главни действащи лица лондонския пианист Саймън Калахан и виенския пловдивчанин, цигуларят Евгений Шевкенов – и двамата музиканти и педагози със забележителна кариера и световно признание.

Каним пловдивчани и гости на града на заключителния концерт в четвъртък 29 юни от 19.30 часа в Концертната зала на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.

Входът е свободен!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина