КултураНовини

Новият филм на Спилбърг на Киномания в Пловдив

От 18-ти ноември до 4-ти декември 2022 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 17-тото издание на Киномания в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България. 

В рамките на 17 дни на КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино – последните хитови заглавия произведени в Европа и отвъд океана, музикални и документални филми. 

Откриването е на 18 ноември с документалния филм „Алилуя: Ленърд Коен, едно пътуване, една песен“. Разказът през призмата на култовата песен „Алилуя“ ни среща с музикалната легенда Ленърд Коен. Откриващата прожекция е в петък от 18:30 часа. 

В света на музиката ще се потопим и със „Сезария Евора“. Португалският документален филм разказва за световноизвестната певица от Кабо Верде и нейния дълбок, плътен и богат глас. „Сезария Евора“ ще гледаме на 30 ноември от 20:30 часа.

Един от акцентите на тазгодишния фестивал е новият филм на Стивън Спилбърг „Семейство Фейбълман“. Изповедният и напълно омагьосващ филм e обяснението в любов на великия режисьор към магията на киното. Ситуирана в края на 50-те и началото на 60-те години, тази почти автобиографична затрогваща приказка за израстването е разказана през погледа на Сами Фейбълман – момче, което се влюбва в киното и в неговото създаване. Прожекцията на „Семейство Фейбълман“ е на 3 декември от 18:30 часа.

В тазгодишната програма влиза и носителят на Златна палма от фестивала в „Кан“ „Идиотският триъгълник“. Вълнуващата скандинавска комедия, в която ще видим Уди Харелсън като капитан, ни качва на круизен кораб с куп богаташи, който попада в буря и много изненадващи събития. Филмът може да гледаме на 4 декември от 18:30 часа.

На големия екран в рамките на фестивала ще се срещнем с още няколко любими актьори в най-новите филми филми. Ралф Файнс и Джесика Частейн си партнират във великобританския „Опрощение“ на 25 ноември от 18:30 часа. Двамата са богата двойка, която убива при пътен инцидент беден мароканец и се опитват да прикрият случая.

„Безкрайността“ ще ни пренесе в 70-те години в Рим, където Пенелопе Круз е част от семейство, което се мести във Вечния град, но вече не е толкова сплотено, колкото преди, но и не могат да се разделят. Филмът ще гледаме на 23 ноември от 18:30 часа. 

В романтичната комедия „Какво общо има тук любовта?“ ще видим историята на британско-пакистанска двойка, с родители, които имат различни виждания за живота. Родителите на Казим са консервативни мюсюлмани, докато изграната от Ема Томпсън майка на Зоуи е свободолюбива и независима жена. Забавния филм ще гледаме на 2 декември от 18:30 часа.

Фестивалът ще се проведе от 18 ноември до 4 декември. Билетите са на цена от 9 лева с намаление за учащи и пенсионери – 7 лева и ще са в продажба от петък, 11 ноември на касата на LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа, а през почивните дни – след 10:30. Онлайн резервации и продажба на билети, както и цялата програма, може да се види на kinolucky.com.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина