КултураНовини

Концертът на Il Volo на Античния театър в Пловдив е почти разпродаден – ВИДЕО

С грандиозния си проект “IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” те ще зарадват през лятото и българската публика. Остават последни билети за 11 юли

Най-прочутите млади музиканти, майстори на италианското белканто, разпродадоха два пъти Арена ди Верона, през която минава турнето им в чест на легендарния Енио Мориконе.

С грандиозния си проект “IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” те ще зарадват през лятото и българската публика в София и Пловдив. Билетите за концерта им на 11 юли в античния театър в Пловдив са почти разпродадени.

Преди да дойдат у нас тримата музиканти започнаха турнето си, посветено на големия маестро, от Латинска Америка и Япония, където хилядна публика аплодира тяхната зашеметяваща 12-годишна кариера на световната сцена. След първия им концерт през лятото на 2021, гледан от над 5 млн. зрители в Арена ди Верона и излъчван по RAI1, Il Volo бяха отличени за трибюта си към Мориконе със специална награда в 78-ия Филмов фестивал във Венеция и участваха като почетни гости в тазгодишния фестивал Санремо.

“IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” са грандиозни концерти с емблематична филмова музика, великолепни декори, знаменити кино кадри от старите уестърни и образци на италианското кино. Това е  пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-ти век. Гласовете на младите тенори са придружени от цял симфоничен оркестър. В Античния театър с тях ще свирят симфониците на Пловдивската опера, а концертите в София ще са съпроводени от  Симфоничния оркестър на БНР.

 

Grande amore  – Arena di Verona

След дни Il Volo ще бъдат и специални гости на Втория полуфинал на Евровизия на 12 май в Торино. Те се завръщат след 7 години на сцената на Евровизия, когато през 2015 г. представиха Италия  с вече прочутата по цял свят Grande Amore и спечелиха телевота на зрителите. Музикалните критици също ги оцениха, давайки им наградата Marcel Besencon 2015, гласувана от международната преса. А сънгълът Grande Amore и албумът им “Sanremo Grande Amore” се изкачиха до №1 в класациите на iTunes на страните от Евровизия.

Това беше и своебразно завръщане на Il Volo  в Европа, след като необичайната им кариера на млади таланти започва от най-големите концертни зали в САЩ и Латинска Америка и още като деца са делили сцената с едни от най-великите световни музиканти. Сега вече притежават множество златни и платинени албуми, милиони почитатали на четири континента. Техни ментори са тримата тенори, а един от известните им фенове е самият папа Франциск.

Концертът “IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” ще бъдат на 11 юли 2022г. в Пловдив, Античен театър. Последните билети са в продажба в системата на Eventim.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина