КултураНовини

Киномания в Пловдив започва в петък със забележителен афиш

Пловдивчани ще видят най-новите филми на Педро Алмодовар и Карлос Саура и две от най -чаканите заглавия на годината – извън  официалната селекция

Киномания, стартирала в края на 80-те като „Световна кинопанорама“ обяви амбициозна програма за своето 16-то издание в Пловдив. То ще е и второто за тази година – след като през пандемичната 2020-а фестивалът не успя да се проведе и след две отлагания се състоя през април 2021 г. Новото издание обаче идва по обичайното време – в края на ноември, и със забележителен афиш, включващ новите филми на Педро Алмодовар – (“Паралелни майки”), Карлос Саура (“Кралят на целия свят“) и много други.

По традиция фестивалът, организиран от НДК се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.  Провежда се в арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното. Достъпът до всички прожекции ще е със зелен сертификат.

Стартът на 19 ноември от 18.30 часа дава филма “Младите любовници” с Фани Ардан в главната роля. Любовта от пръв поглед не пита и среща 70-годишната Шона и 45-годишния Пиер, съпруг с щастлив брак.

Новият филм на Педро Алмодовар “Паралелни майки” е съвременна мелодрама за две жени от различни поколения, които се оказват неразривно свързани след съвместното си пребиваване в родилното отделение.

Всичко по темата четете в КАПАНА.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина